Mekin vaikutamme EU:n päätöksiin/HS Mielipide

Kirjoitin seuraavan kommentin EU:sta Helsingin Sanomien Mielipidesivulle 8.7.2015:

Suomi on kuulunut jo 20 vuotta Euroopan unioniin, mutta usein unohtuu, että EU olemme myös me.

Martti Kaunismäki vertasi mielipidesivuilla (HS 6. 7.) unionin yhteisessä rintamassa pysymistä suomettumiseen. Toisin kuin suomettuminen eli Kaunismäen sanoin ”rähmällään olo itään”, EU:n yhteisistä päätöksistä kiinni pitäminen on kuitenkin omien joukossa seisomista eikä jonkun muun nuoleskelua.

EU ei ole ikävä isoveli, vaan järjestelmä, johon mekin kuulumme. Kun ”Brysselissä” tehdään päätös, se ei tarkoita päätöstä ”jossain siellä” vaan päätöstä, johon me kaikki olemme ainakin epäsuorasti voineet vaikuttaa.

Muistakaamme siis, että EU olemme me – yhtä lailla kuin kaikenlaiset suomalaiset Utsjoelta Helsinkiin ovat Suomi.

Tekla Kosonen

lukiolainen

Helsinki

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close